TERRA TRAC tela-alusta

Pintapaineen vähennys lisää satoa.

Puimureiden, ajosilppureiden ja traktorien tela-alustat suurine kosketuspintoineen suojaavat pellon pintaa. Jopa 40 km/h kuljetusnopeus on mahdollinen ja kuljetusleveys on kapea.

TERRA TRAC tela-alusta

Pintapaineen vähennys lisää satoa.

Puimureiden, ajosilppureiden ja traktorien tela-alustat suurine kosketuspintoineen suojaavat pellon pintaa. Jopa 40 km/h kuljetusnopeus on mahdollinen ja kuljetusleveys on kapea.

Tekniikka.

Voimaa.

TERRA TRAC vetojärjestelmä patentoidulla kinematiikalla yhdistää luotettavat, pitkäikäiset komponentit ja hienostuneen tekniikan.

  • Tehokas voimansiirto: Voimansiirtoon ei vaikuta yksittäiset vetohampaat vaan jatkuva, kitkaan perustuva veto koko telan pituudella.
  • Suuret ohjauspyörät: suurikokoiset ohjauspyörät parantavat kantavuutta pehmeillä mailla ja mahdollistavat helpomman poistumisen ajourista äärimmäisissä olosuhteissa. Suuri halkaisija varmistaa myös suuremman kosketuspinnan telaan ja mahdollistaa tehokkaan voimansiirron.
  • Hydropneumaattinen jousitus: nerokas jousitusjärjestelmä, ohjauspyörien ja tukirullien erillisjousituksineen, varmistaa hyvän ajomukavuuden ja vähäisen koneen kuormituksen. Se mahdollistaa jopa 40 km/h ajonopeuden ja selvästi paremmat kaarreominaisuudet.
  • Automaattinen telojen kiristys: vankka tela kiristetään lisähydraulisylinterin avulla. Se estää telan luiston. Kireyttä valvotaan jatkuvasti elektroniikan avulla. CEBIS varoittaa kuljettajaa telan löystymisestä.

Etuja.

TERRA TRAC vetojärjestelmä vakuutta viljelijöitä ja urakoitsijoita maailmanlaajuisesti seuraavien virstanpylväiden ansiosta:

  • Suuri kosketuspinta lainsäädännön mukaisesta kuljetusleveydestä huolimatta
  • Pintapaineen vähentäminen ja maaperän rakenteen suojaaminen
  • Pienempi vierintävastus, vähemmän luistoa, pienempi polttoaineen kulutus ja parempi ajettavuus rinteissä paremman pidon ansiosta
  • Parempi sesonkiteho pitempien käyttöjaksojen ansiosta, myös vaikeissa olosuhteissa
  • Matalammat ajourat, jotka on helppo hävittää seuraavalla muokkauskerralla
  • Mukavampi työpaikka pellolla ja maantiellä myös suurilla, jopa 40 km/h ajonopeuksilla täysjousitetun tela-alustan ansiosta

Näillä eduilla on vaikutusta tilan tehokkuuteen ja ne luovat suuren kustannusten säästöpotentiaalin. Hyvän maaperän rakenteen säilyttäminen on hyvien satojen perusedellytys. Myös lannoitustarve voidaan maan hyvän mururakenteen ansiosta minimoida, sillä olemassa olevat ravinteet pääsevät paremmin liikkeelle terveessä kuin tiivistyneessä maaperässä.

Sen lisäksi TERRA TRAC tela-alustan käyttö voi säästää polttoainetta. Seuraavat muokkaustoimenpiteet voidaan tehdä vähemmällä vetovoiman tarpeella, sillä tiivistyminen kohdistuu enemmän pintaan, verrattuna muihin vetojärjestelmiin samassa painoluokassa. Tela-alustan hyvien pito-ominaisuuksien ansiosta vetovoima paranee ja sen myötä työteho, kulutuksen pysyessä vakiona.

Kokonaisvaltainen lähestymistapa.

TERRA TRAC konseptin edut ovat ilmeiset, ja se on todistettu leikkuupuimureissa jo yli 20 vuoden ajan. Järjestelmän mahdollisuuksien hyödyntämiseksi täysimääräisesti, on tärkeää nähdä maaperän suojelu kokonaisvaltaisena lähestymistapana. Tätä varten maaperää tulee, koko prosessiketjun aikana, ts. kaikkien toimenpiteiden aikana, käsitellä hellävaraisesti. Siksi on CLAAS'in kannalta loogista soveltaa tätä konseptia myös traktoriin ja ajosilppuriin, jotta viljelijät ja urakoitsijat voivat kestävästi hoitaa maaperää kylvöstä sadonkorjuuseen saakka.