TERRA TRAC tela-alusta

Määrätietoista edelleen kehitystä.

Maatalous muuttuu jatkuvasti. Viljelijöiden ja urakoitsijoiden lisääntyvien vaatimusten täyttämiseksi, mitä tulee suorituskykyyn, joustavuuteen ja pellon tiivistymisen vähentämiseen, CLAAS kehittää jatkuvasti TERRA TRAC -teknologiaa.

TERRA TRAC tela-alusta

Määrätietoista edelleen kehitystä.

Maatalous muuttuu jatkuvasti. Viljelijöiden ja urakoitsijoiden lisääntyvien vaatimusten täyttämiseksi, mitä tulee suorituskykyyn, joustavuuteen ja pellon tiivistymisen vähentämiseen, CLAAS kehittää jatkuvasti TERRA TRAC -teknologiaa.

TERRA TRAC JAGUAR'issa.

Tutun TERRA TRAC tela-alustan pellon suojausta ja pitoa parantavien etujen lisäksi CLAAS tarjoaa ensimmäisenä ajosilppurivalmistajana tehtaalla integroidun, optimoidun pellon pinnan ja nurmien juurien suojaamisen ratkaisun: uudelleen kehitetty JAGUAR TERRA TRAC päisteajosuojauksella. Uusi innovaatio: Niin sanottu päistesuojaus vähentää tela-alustan jälkiä käännöksessä ja suojaa ruohonjuuria. JAGUAR TERRA TRAC'illa tehdään parhaillaan laajoja kenttäkokeita. Esittelyn myötä on mahdollista ensimmäistä kertaa hyödyntää ajosilppurin tela-alustan etuja ympäri vuoden kaikilla alustoilla:

 • ympärivuotinen käyttö ilman muutoksia mahdollistaa tehokkaan käytön
 • päistesuojaus automaattisella telojen jälkien vähennyksellä kaarteissa ja käännöksen aikana (vähäisempi pinnan kuorinta)
 • Nopeat siirtymiset alle 3 m:n kuljetusleveydellä (635 mm:n telat), jopa 40 km/h nopeudella
 • Käyttöturvallisuutta vaikeissa olosuhteissa, pidon ollessa hyvä lähes jälkiä jättämättä
 • Uuden kumitelan pitkä käyttöaika suurella ripamäärällä

Koko työketjun parempi kulku vähäisemmästä jälkien jättämisestä johtuen

Päistesuojaus: automaattinen telojen kosketuspinnan lyhennys kaarteissa ja käännöksen aikana tukirullia alas painamalla

Hyvä käsiksi pääsy: Jyvämurskaimen sivulle kääntö yli telojen mahdollinen

635 mm leveillä teloilla JAGUAR'in enimmäisleveys ilman etuvarustetta on 2,99 m

JAGUAR TERRA TRAC ensitestissä.

Kielin ammattikorkeakoulun tutkimukset osoittavat maaperän ja erityisesti päisteen suojelun myönteisiä vaikutuksia. TERRA TRAC tela-alustalla varustetun JAGUAR'in pintapaine, suoraan ajettaessa, on selvästi pienempi kuin pyöräkoneilla 800/70 R 38 rengasvarustuksella edessä ja 620/70 R 30 takana.

Tiivistymistutkimuksia tehtiin myös päisteellä. Oli oletettavissa, että tela-alustaisen päisteajomoodilla varustetun koneen pintapaine olisi päisteellä suurempi, lyhyemmästä kosketuspinnasta johtuen. Jo 635 mm:n teloilla tulos on yksiselitteinen: Käytössä olevasta päisteajomoodista huolimatta, maaperän tiivistyskuormitus vastasi lähes pyöräkoneiden kuormitusta.

Muutakin kuin tiivistymistä analysoitiin. Myös ruohonjuurien vaurioita ja odelmaa tutkittiin. Tätä varten tehtiin arviot kasvuston korkeudesta, jälkien syvyydestä ja ruohonjuurien vaurioista. Tulos: JAGUAR TERRA TRAC päisteajosuojauksella saavutti lähes yhtä hyvät arvot käännöksissä, lyhennettyä kosketuspintaa ja kapeampaa takarengasvarustusta käytettäessä, kuin pyöräkoneet, joten se suojaa ruohonjuuria.

Päisteajosuojaus ja monet muut alustakonseptin edut, kuten maaperän suojaaminen, lisääntynyt pito ja alle 3 m:n kuljetusleveys (635 mm:n teloilla), olivat tutkimuksessa vakuuttavia ja johtivat parempaan kokonaissuorituskykyyn verrattuna tavanomaisiin pyöräkoneisiin.

 • Kolme eri tyypin pintapaineen mittaustulokset

  Pyöräkonetta suoraan ajettaessa, TERRA TRAC koneet suoraan- ja kaarreajossa.

  Lähde: Ammattikorkeakoulu Kiel, Prof. Reckleben (2017)

 • Pintapaineen mittaus kaarreajossa.

  TERRA TRAC ilman päistesuojausta

  TERRA TRAC päistesuojauksella

  Pyöräkone

  TERRA TRAC tela-alusta aiheuttaa selvästi pienemmän pintapaineen kuin pyöräkone, myös päisteajomoodilla.

  Lähde: Ammattikorkeakoulu Kiel, Prof. Reckleben (2017)