Tämä puimuri innostaa asiakkaita kautta maailman.

Uuden puimurin kehittäminen ei ala piirustuspöydältä, vaan pelloilta ja tiloilta. Matkustamme viljelijöiden luo, jotka käyttävät koneitamme ja kuuntelemme heitä tarkasti. Käsityksesi, ehdotuksesi ja kritiikkisi ovat osana kehitystä, kuten myös suunnitteluryhmiemme ideat. Jännittävämpää on kuitenkin, kun "uutuus" viimein seisoo valmiina pellolla. Pystyykö se todella kaikkeen mitä siltä toivotaan ja mitä me lupaamme? Näitä rehellisiä vastauksia odotamme nyt teiltä.

Ukraina

»Lyhyen korjuukautemme aikana puimurin on oltava ehdottoman luotettava.«

Irina Kupreytchik
Yrityksen johtaja

Kun Irina 11 vuotta sitten tuli Horyaistivka'an, ukrainalaiskylä oli lähes tyhjä. Ei ollut koneita eikä varastotilaa. Ensimmäiset kylvökoneet oli kasattava vanhoista romuista. »Tänä päivänä tilamme käsittää 1 500 ha viljeltyä maata», kertoo Irina ylpeänä. »Olemme alueellamme esikuva, sillä näytämme, miten työt voidaan organisoida.« CLAAS puimurit ovat jo yhdeksän vuoden ajan olleet konekantamme kiinteänä osana.

»Peltomme ovat hyvin erilaisia«, sanoo Irina ja osoittaa peltoja. »Välillä tasaisia peltoja, välillä rinnepeltoja, epäsäännöllisiä kuviota ja niiden välissä kapeita metsäkaistaleita. Näitä peltoja ei aina ole helppo viljellä.« Koska oli löydettävä uusi puimuri, joka selviää Ukrainan äärimmäisen lyhyestä viljelykaudesta, Irina yhdessä työntekijöiden kanssa, pitkän harkinnan jälkeen, päätti hankkia TRION 750 puimurin. Sen APS HYBRID puintikoneisto tarjoaa parasta puintilaatua myös vaikeissa olosuhteissa.

Sadonkorjuulle ei jää paljon aikaa. Sen takia puimurin on oltava ehdottoman luotettava. Se on Irina'lle tärkeintä. »Eilen puimme TRION'illa syysohraa ja olemme hyvin tyytyväisiä sen työtehoon.« Lyhyen koulutuksen jälkeen kuljettajat olivat tottuneet koneeseen ja sai siitä enimmäistehon. Seuraavaksi alkaa vehnän puinti. Myös sen kohdalla Irina'n "joukkue" asettaa uudelle TRION 750'lle suuret odotukset. Se ei jätä heitä pulaan.

TRION'in vaatimukset: luotettavuus, vähäiset puintitappiot, helppo käyttö

TRION 750

 • Horyaistivka, Gebiet Sumy (Ukraina)
 • Tilan tuotantosuunta: Kasvinviljely
 • Tilan koko: 1 500 ha
 • Puitavat kasvit: Maissi, vehnä, soija, syysohra, herne, auringonkukka
 • Käytön painopisteet: Viljan, öljy- ja palkokasvien viljely
Tutustu TRION 700 malliin

TRION 700. Kompromisseille ei ole aikaa.

TRION 700

 • Tehokas APS HYBRID puintikoneisto
 • Suuri erotteluteho
 • Taloudelliset Cummins moottorit, jopa 435 hv
 • Jopa 12 000 l viljasäiliön tilavuus
Lue lisää

Muita asiakaspalautteita

Simen Settendal, Jarle Hegna
Maatalousyrittäjiä

»TRION'in teho sopii täydellisesti tälle tilalle«

Mäkinen maasto ja haastavat sääolosuhteet - TRION'ia odottaa monet haasteet Simen Settendalin ja Jarle Hegnan tilalla Norjan Lunden'issa. Puimurin pitää olla huippukunnossa varsinkin heinän- ja apilansiemeniä puitaessa. »Aikaisemmin meillä oli omat koneemme«, kertoo Simen. »Nykyään teemme enemmän työtä yhdessä«. He ovat sopineet käyttävänsä konetta yhdessä. Valinta kohdistui TRION 530 MONTANA puimuriin.

Jarle pitää vaihtelevasta työstään. »Täällä emme voi tehdä pitkän tähtäimen suunnitelmia, milloin työt pitää tehdä«, hän sanoo. »Se on maataloustyön kiehtovuutta.« Kun on oikea aika, on työ tehtävä nopeasti. TRION'ille se ei tuota ongelmia. Simen ja Jarle ovat päättivät hankkia TRION'in, koska sillä voidaan puida monia erilaisia heinänsiemeniä ja kaikkia muita kasveja, joita he viljelevät. Sen lisäksi puimuri selviää hyvin mäkisestä ja haastavasta maastosta.

»Tärkeä tämän puimurin hankinnan peruste oli, että se voidaan varustaa MONTANA varustuksella ja nelivedolla«, sanoo Simen. Lisäetu: Taitettavan C 540 etuvarusteen ansiosta molemmat omistajat voivat nopeasti vaihtaa puitavaa peltoa. Hyvä asia on myös, että edellisen puimurin SWATH UP noukinta voidaan käyttää karholta puintiin, toteavat molemmat tyytyväisinä. »TRION sopii tiloillemme, sillä se on kooltaan juuri oikea olemassa oleville lohkoille«, he toteavat yhteenvetona. Jarle lisää vielä: »Se täyttää odotuksemme täysimääräisesti.«

TRION'ille asetettavia vaatimuksia: MULTICROP ominaisuus (heinän- ja apilan puintimahdollisuus), hyvä puintiteho kompaktissa koossa, käyttövarmuus vaikeissa sääolosuhteissa

TRION 530 MONTANA

 • Simen Settendal, Jarle Hegna
 • Paikka: Lunde (Vestfold, Norja)
 • Tilan tuotantosuunta: Kasvinviljely
 • Tilan koko: 100 ha (Simen Settendal) / 65 ha (Jarle Hegna)
 • Puitavat kasvit: Heinän- ja apilansiemen, kevät- ja syysviljat
 • Tilan painopisteet: Heinän- ja apilansiemenen lisäysviljely
Tutustu TRION MONTANA malleihin
Wilhelm Paschertz
Viljakauppias ja urakoitsija

»Puintitappioita ei käytännössä ollut, suurillakaan puintitehoilla.«

Wilhelm Paschertz'in suuri haaste on aina ollut sää. Meerbuschissa (Nordrhein-Westfalen) ja Heiligengrabessa (Brandenburg) olevilla tiloillaan hänen on korjattava puintikypsä sato mahdollisimman lyhyessä ajassa. »Olimme etsimässä puimuria, joka pystyy puimaan kaikkia niitä kasveja, joita viljelemme«, kertoo Wilhelm. »Puintitehon pitää olla riittävä ja muutokset puitavien kasvien välillä on voitava tehdä nopeasti ja helposti.« Hän päätyi TRION 730 mallin hankintaan.

Tähän saakka uudella TRION puimurilla on puitu jo 900 ha. »Se on toiminut äärimmäisen luotettavasti«, Wilhelm kehuu. Lako-ohraa viime kesänä puitaessa, kasteen ollessa jo maassa myöhään yöllä, TRION säilytti suuren puintitehonsa. »Edestä sisään, takaa ulos. Suoraviivainen materiaalin siirto on todella vakuuttava«, sanoo Wilhelm. »Puintitappioita ei käytännössä ollut, suurillakaan puintitehoilla ja ajonopeuksilla.«

Myös koneen laajat käyttömahdollisuudet ovat tehneet häneen suuren vaikutuksen. Kun klassinen Nordrhein-Westfalen ohra oli puitu, siirrettiin TRION Brandenburg'iin palkokasvien puintia varten. »Muutokset oli tehty käden käänteessä«, Wilhelm muistelee. »Puimurin sivussa kansi auki, kahden ruuvin löysääminen, viljavarstasilta pois ja palkokasvien varstasilta paikalleen. Vaihto oli tehty 20 minuutissa. «TRION'in varustus on Wilhelm'ille tärkeä seikka: »Muuta emme halua.«

TRION'ille asetetut vaatimukset: suuri puintiteho, pienet korjuutappiot, MULTICROP-ominaisuus lyhyellä muutosajalla

TRION 730

 • Meerbusch ja Heiligengrabe (Saksa)
 • Tilan tuotantosuunta: Viljan viljely
 • Puitava pinta-ala: 900 ha
 • Puitavat kasvit: Ohra, ruisvehnä, vehnä, rapsi, kaura, herne, soijapavut
Tutustu TRION 700 malleihin
Ermanno Peppucci
Urakoitsija

» Seutu on täällä mäkistä, joten tarvitsemme koneita, joiden kaltevuustasaus on reilut 20 %. «

Miten uusi CLAAS TRION sopii Umbrianin maalaukselliseen rinnemaastoon? Tähän kysymykseen vastaa Ermanno Peppucci Massa Martana'ssa. Yli 20 vuotta sitten isän aloitta urakointitoiminta siirtyi hänelle ja hänen veljelleen Gianni'lle. He laajensivat sitä alueellisesti. Tänä päivänä perhe pui yli 1 400 hehtaaria kahdeksan työntekijän ja – äskettäin hankitun – TRION 750 MONTANA'n avulla.

»Puimme suurin piirtein 20 - 25 päivää vuodessa linssiä, härkäpapua, ohraa ja vehnää«, kertoo Ermanno samalla, kun hän nousee TRION'in ohjaamoon. » Alue on täällä mäkistä, joten tarvitsemme koneita, joiden kaltevuustasaus on reilut 20 %. « Sen lisäksi vetovoima, pito ja TRION'in Multicrop-ominaisuus olivat ratkaisevia tekijöitä Ermanno'lle ja hänen veljelleen. » Tämä mukautumiskykyinen kone on ehdottoman käyttökelpoinen meidän lohkoille«, hän iloitsee.

Ermannon asiakkaat ovat tyytyväisiä. »Saamme täydellisen puhdasta ohraa ja tarvitsemme vähemmän säilöntäainetta siilovarastointiin«, sanoo Pompeo Farchioni, paikallisen Mastri Birrai Umbri panimon johtaja. »Kaiken, mikä liittyy ohran puintiin, annamme Peppuccis'in hoidettavaksi«. Ja Peppucci't luottavat TRION'iin.

TRION'in vaatimukset: monipuolisuus, kapea kuljetusleveys, luotettavuus

TRION 750 MONTANA

 • Paikka: Massa Martana, Umbria, Italia
 • Tilan tuotantosuunta: Urakointi ja peltoviljely
 • Puitava ala: n. 1 400 ha
 • Puitavat kasvit: Vehnä, ohra, auringonkukka, linssi, härkäpapu
 • Käytön painopisteet: Maan muokkaus (800 ha) ja puinti (1 400 ha)
Tutustu TRION MONTANA malleihin
Andreas Spatt
Viljakauppias ja urakoitsija

»TRION on täydellinen meidän tilalle, tehokkuutensa ja kompaktin rakenteensa ansiosta.«

Josef Spatt'in ja poikansa Andreas'in perheviljelmällä on TRION'ille riittävästi haasteita pienine peltolohkoineen, erilaisine puitavine kasveineen, keskijäykkine savimaineen ja mäkisine maastoineen. »Puimuria käytämme pääsääntöisesti omilla pelloilla«, kertoo Andreas. »Puimme myös muiden viljelijöiden peltoja, joilta korjaamme viljan, kuivaamme sen ja varastoimme.« Päivää kohti Spatt'ien kuivurissa kuivaa jopa 100 tonnia maissia.

Tänä vuonna sää aiheutti Itävallassa molemmille viljelijöille ongelmia. Kasvit oli puitava nopeasti ennen sateen ja rakeiden aiheuttamia vaurioita. »Monilla pelloilla korjuuolosuhteet olivat kaukana optimoidusta«, Andreas muistelee. »Uudella TRION'illa pystyimme kuitenkin puimaan myös lakoviljaa ilman ongelmia.« Isä Josef'ille maissin laatu on tärkeä: »Toimitamme maissia lähes ainoastaan elintarviketeollisuudelle. Toimittamassamme maississa ei saa olla yli 1 % murtuneita jyviä.«

Andreas on jo ensimmäisen puintikauden jälkeen vakuuttunut TRION 720 MONTANA'n suorituskyvystä. Vankkarakenteinen syöttökuljetin, suurempi puintikela, helppo varstasillan vaihto, vankempi elevaattori - ovat kaikki kehityksen tuloksia, jotka helpottavat Andreas'in ja hänen isänsä päivittäisiä töitä. Molemmat pitävät siitä, että TRION, 800-rengasvarustuksella, on ainoastaan 3,49 m leveä: »Se on erittäin suuri etu tälle tilalle, jolla on monia kapeita liittymiä tai siltoja«. Uusi tehokas ja kompakti TRION sopii täydellisesti omaan käyttöön ja naapuritilojen urakointiin.

TRION'in vaatimukset: tehokkuus, hyvä puintilaatu, nopea puitavan kasvin vaihto

TRION 720 MONTANA

 • Spatt'in perhe, Goldbrunner Hof
 • Paikka: Steinhaus (Itävalta)
 • Tilan tuotantosuunta: Maissi-/viljakauppa sekä puintiurakointi
 • Tilan koko: 150 ha
 • Puitavat kasvit: Maissi, ohra, vehnä, syysruis, rapsi, kaura, soijapavut
 • Tilan painopisteet: Maissinviljely, porsastuotanto, viljakauppa mukaan lukien kuivaus
Tutustu TRION MONTANA malleihin
David Lalonnier
Viljelijä

»Satokartoituksellaan ja lukuisten avustavien järjestelmien ansiosta TRION sopii mainiosti minun tilalleni.»

David Lalonnier viljelee 200 ha:n peltopinta-alaansa yksin. Tila on ollut suvun hallussa useiden sukupolvien ajan ja sillä on ainutlaatuinen sijainti: kuivatettu kosteikkoalue Marais Poitevin aivan Atlantin rannikolla. Siitä johtuen, hänen TRION 650'lle asettamat odotukset ovat suuret: »Atlantti vaikuttaa merkittävästi paikalliseen säätilaamme«, hän kertoo. " Puintiaika on siitä syystä yhä lyhyempi. Sen takia ole päätynyt koneeseen, jossa on enemmän tehoa«.

David on valinnut TRION 650'n sen hyväksi todetun puintikoneiston ja avustavien järjestelmien ansiosta. Uuden puimurin vakuuttava työnopeus ja tarkkuus on alusta alkaen tehnyt häneen vaikutuksen. »Puintitarkkuus tarkoittaa minulle puhdasta ja korkealaatuista viljaa ja erinomaista olkien laatua«, hän sanoo. Koska David'illa ei enää ole lehmiä, hän toimittaa naapureilleen olkia. »Satokartoituksellaan ja lukuisten avustavien järjestelmien ansiosta TRION sopii mainiosti minun tilalleni», hän jatkaa. »Olemme tänä vuonna aloittanut peltojemme tarpeen mukaisen kalkituksen.« Tarkkuus tarkoittaa meille myös oikean määrän levittämistä oikeaan paikkaan.

Etenkin CEMOS'in hän kokee vaikuttavana. Sen hän tuntee jo AXION 850 traktorista. Siitä huolimatta hän on yllättynyt, miten suuri vaikutus tällä avustavalla järjestelmällä on puintitehoon ja TRION'in puintilaatuun. »Eilen vaihdoin Durumvehnästä tavalliseen vehnään ja halusin ladata tavallisen vehnän säädöt uudelleen«, hän nauraa. »Silloin kone ilmoitti minulle, ettei se ole tarpeellista, sillä CEMOS sopeuttaa säädöt uuden tilanteen mukaan.«

David'illa on kolme toivomusta tulevaisuuden varalle: »Että voi korjata mitä on kylvänyt. Että voi nähdä miten kaikki kehittyy sään voimakkaiden vaihteluiden takia. Ja lopuksi, että on työhönsä tyytyväinen." TRION'in myötä hänellä on juuri oikea kumppani käytössään.

TRION'in vaatimuksia: älykäs kuljettajaa avustava järjestelmä, suuri tarkkuus, helppo huolto

TRION 650

 • Paikka: Vendée (Ranska)
 • Tilan tuotantosuunta: Viljan viljelijä
 • Tilan koko: 200 ha
 • Puitavat kasvit: Vehnä, maissi, auringonkukat
Tutustu TRION 600 / 500 malliin