CLAAS yhtiönä

CLAAS on perheyhtiö joka on perustettu 1913 ja se on yksi maailman johtavista maatalouskoneiden valmistajista. Yhtiö jonka pääkonttori sijaitsee Saksassa Harsewinkelissä, on Euroopan markkinajohtaja puimureissa. CLAAS on maailman markkinajohtaja itsekulkevissa tarkkuussilppureissa ja se valmistaa myös heinänkorjuukoneita ja traktoreita. CLAAS:in tuotevalikoimaan kuuluvat entistä tärkeämmässä roolissa myös sähköiset työkalut kuten TELEMATICS telemetriaohjelmat ja tuotannonseurantaohjelmat. CLAAS:illa työskentelee maailmanlaajuisesti noin 12000 henkeä.

CLAAS on sitoutunut suunnittelemaan ja valmistamaan Premium tason tuotteita, jotka toimivat tehokkaasti ja luotettavasti vaihtelevissa olosuhteissa. Joka vuosi CLAAS investoi voimakkaasti tutkimukseen sekä tuotekehitykseen ja onkin voittanut lukuisia palkintoja uusista innovaatioista. Nämä jatkuvat innovaatiot ja työhönsä sitoutuneet ihmiset pitävät CLAAS:in omalla tasollaan.

Hankkija Oy

Maatalouden ja koneiden ammattilainen

Hankkija Oy on aktiivinen toimija suomalaisessa maatalous- ja konekaupassa. Hankkija haluaa auttaa suomalaista maanviljelijää tuottamaan laadukasta, puhdasta, suomalaista ruokaa.

Hankkija tarjoaa kaikki tuotantopanokset, viljelytarvikkeet, rehut, kotieläinten ruokintaan ja hoitoon liittyvät tarvikkeet maatiloille. Hankkija on myös Suomen suurin viljanostaja. Suuri osa viljasta käytetään yhtiön omassa rehuteollisuudessa.

Maatilalla ja koneurakoinnissa sopivat ja toimivat koneet ovat tärkeitä työn sujumiseksi. Hankkijan valikoimiin kuuluvat traktorit, puimurit, maataloustyökoneet ja ympäristönhoitokoneet. Traktorit, puimurit ja isot maataloustyökoneet myydään keskitetysti Hankkijan konekeskuksista, joita on kahdeksalla paikkakunnalla. Konekauppaan kuuluvat olennaisesti myös huolto-, varaosa- ja korjaustoiminnot. Varaosia ja tarvikkeita myydään 24 Hankkijan varaosamyymälässä ja huolto- ja korjaamopalveluista huolehtii toimialan laajin sopimushuoltajaverkosto ympäri maata.

Hankkijan valikoimiin kuuluvat myös puutarhan tuotteet, ruuat ja tarvikkeet hevosille ja lemmikkieläimille sekä raudan ja vapaa-ajan tuotteet. Movere Oy on Hankkijan tytäryhtiö, joka ohjaa ja kuljettaa maataloustuotteita sekä maatalouden tuotantopanoksia ja -tarvikkeita.

Hankkija-konsernin liikevaihto vuonna 2019 oli 798 miljoonaa euroa. Hankkijalla työskentelee tuhat ammattilaista.