SHREDLAGE®

Enemmän maitoa, terveemmät eläimet.

SHREDLAGE® merkin alla tunnettu teknologia, säilörehumaissin tekemiseen, murskaa materiaalin voimakkaasti ja moninkertaistaa silpun pinta-alan. Se lisää maissisäilörehun rakennevaikutusta lehmän pötsissä.

SHREDLAGE®

Enemmän maitoa, terveemmät eläimet.

SHREDLAGE® merkin alla tunnettu teknologia, säilörehumaissin tekemiseen, murskaa materiaalin voimakkaasti ja moninkertaistaa silpun pinta-alan. Se lisää maissisäilörehun rakennevaikutusta lehmän pötsissä.

SHREDLAGE® korjuusuosituksia

SHREDLAGE® silppu voidaan tunnistaa seuraavista seikoista:

  • 26-30 mm:n silppu
  • 95% varsien kappaleista on ohuempia kuin 4mm
  • Kuoritut varret
  • Pehmeät ainesosat
  • Litistetyt tai murskatut jyvät
  • Kuohkea materiaali

Tuore silppu

Säilötty silppu

Samat suositukset koskevat periaatteessa SHREDLAGE®-sadonkorjuuta kuin tavanomaisella säilörehumaissilla. Kokemus on osoittanut, että erityisesti varsien murskaukseen on kiinnitettävä erityistä huomiota, sillä murskausaste vähenee aikaisemmin kuin jyvien kohdalla.

Suositeltava kuiva-aine on välillä 32-36% KA. Kosteammat, alle 32% kuiva-ainetta sisältävät rehut voivat johtaa lisääntyneeseen puristemehun muodostumiseen, yli 36% kuiva-ainetta sisältävät rehut on tiivistettävä erittäin huolellisesti.

Seuraavat suositukset ovat opas oikeaan koneen säätöön:

Silpun pituus (mm)

Tuore materiaaliKuiva materiaali
307030
266535
216040

Murskaintelojen välinen etäisyys on aina valittava siten, että saavutetaan sopiva murskausaste ja jyvien hajoaminen.

Murskauslaadun jatkuva valvonta ja tarvittaessa koneen säätäminen nimettyjen kriteerien mukaisesti on välttämätöntä.

BMR maissilajikkeet saattavat vaatia telan säätöä, joka on noin ½ mm kapeampi kuin perinteinen maissisuositus vaatii, BMR-varren sienimäisen rakenteen vuoksi.

Voit tarkistaa jyvämurskainasetukset käyttämällä seuraavia menetelmiä:

SHREDLAGE® korjuuohje (Harvest Guide)

CLAAS 1 litran näyteastia

Seulontalaatikosto

Menetelmät lyhyesti selitettynä:

  • SHREDLAGE®-tarkastuskortti, jolla silpun pituus ja paksuus voidaan määrittää.
  • 1 litran näyteastia jyvämurskauksen "pikatestiin". Näytteessä kaikkien jyvien tulisi olla ainakin neljään osaan jaettuina, vielä parempi jos useampaan osaa, eikä kokonaisia ​​jyviä pitäisi löytyä.
  • CSPS = maissinjyvien murskausaste. CSPS on laboratorioanalyysi, joka vertaa jyvien murskausta näytteen tärkkelyksen kokonaismäärään. Tämä arvo riippuu useista parametreista. Materiaalin kuiva-aineen, lajikkeen ja sijaintiolosuhteiden lisäksi on tietenkin ajosilppurin säädöillä sekä murskaintelojen kuluneisuudella tärkeä rooli. SHREDLAGE®:lla tuoreen maissin CSPS-arvon tulisi olla yli 70.
  • Seulalaatikosto soveltuu käytettäväksi siilossa SHREDLAGE®-murskauksen testaamiseen. Karkeudeltaan erilaisilla seulaverkoilla seulotaan silppu eri fraktioihin. Tavoitteena on jakaa 25% yläseulalle ja yli 40% keskiseulalle.